Avaaz – 48 uur: Pensioenen voor vrede?


Over 2 dagen zou hier in Nederland een cruciale stap in de richting van vrede in Israël / Palestina genomen kunnen worden, als genoeg van ons nu actie ondernemen. Minister van Buitenlandse Zaken Timmermans zegt dat het grootste obstakel voor een vreedzame oplossing de illegale Israëlische bezetting van Palestina is.

En toch wordt Nederlands pensioengeld geïnvesteerd in Israëlische banken die deze bezetting in stand houden! Na massale publieke druk komt het bestuur van het pensioenfonds ABP bijeen om te bespreken of ze tientallen miljoenen euro’s aan Nederlands pensioengeld terugtrekken uit deze banken. PGGM/PFZW heeft zich al teruggetrokken, en als ABP nu stappen zet zal dit een duidelijk signaal afgeven dat Nederland niet langer banken zal financieren die conflicten aanwakkeren – andere bedrijven zullen volgen, en de hele oorlogsdynamiek zou kunnen veranderen.

We hebben maar 48 uur om actie te ondernemen! De aandacht van ABP hebben we al – meer dan 1,7 miljoen Avaaz-leden – waarvan meer dan 40.000 in Nederland – hebben hen al opgeroepen om investeringen terug te halen, en aartsbisschop Desmond Tutu heeft hier zijn steun aan verleend. Maar ABP beweert dat ze nog steeds niet weten wat Nederlandse pensioenhouders willen dat ze doen. Laten we een dringende megaoproep voor vrede doen, rechtstreeks vanuit Nederland naar het ABP-bestuur voordat ze bijeenkomen! Stuur een persoonlijk bericht naar het ABP-bestuur met het formulier aan de rechterzijde. Gebruik de uitspraken hieronder als je dat wilt, en deel dit met iedereen die je kent.

Lees verder op de link hieronder en onderneem actie

via Avaaz – 48 uur: Pensioenen voor vrede?.

Advertisements

Posted on August 26, 2014, in Israël-Palestine conflict, War & Conflicts and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: